Blogolj!

„Meglepő” fordulat: megint előjött a román Orbánfóbia


Hihetetlen, hogy nem unják még ezt a témát keleti szomszédaink… Régi hobbijukat megint gyakorolták kicsit, nehogy kijöjjenek a gyakorlatból. Egészen pontosan Dacian Cioloș volt román kormányfő volt most az, aki nekiment Orbán Viktornak.

Ciolos nem először teszi ezt, valószínűleg nem is utoljára. A legújabb fejezet szerint Orbán Viktor „elszakadt a valóságtól, és egyetlen célja a hatalom megtartása”, nacionalista és Európa-ellenes. Hallottuk már ezt, ismerjük jól a mantrát…

A volt román kormányfő ezt most annak apropóján hozta fel, hogy kifogásolta, hogy a magyar miniszterelnök Közép-Európa nevében fogalmazott meg véleményt az Európai Unió jövőjével kapcsolatban több „szélsőjobboldali” politikus társaságában az Európa cenzúrázatlanul című webkonferencián, amelyen egyébként Alekszandar Vucsics szerb elnök, Janez Janša szlovén miniszterelnök és François-Xavier Bellamy, a francia jobbközép republikánusok EP-képviselője is felszólalt.

Persze a vádaskodás ment, de az észérvek felsorakoztatása már nem.

A konferencián Orbán Viktor egyébként arról beszélt, hogy „mi Közép-Európából arra kérhetjük a Nyugatot: ne mondja meg, hogyan kellene élnünk az életünket”, valamint beszélt arról is, hogy az elmúlt években három komolyabb (gazdasági, migrációs és járványügyi) válság is sújtotta Európát, aminek nyugati és keleti fele másképp reagált a helyzetekre. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta azt, hogy egymás megértése, segítése és természetesen a szolidaritás lenne a cél az ellentétek felszámolására.

Tiszta sor, ellenben Cilosnak ebbe is sikerült belekötnie. Annak a Cilosnak, akiről még tavaly derült ki, hogy közéleti karrierje a szélsőségesen nacionalista Vatra Româneascában kezdődött, valamint egyetemistaként az 1990. márciusi, marosvásárhelyi magyarellenes atrocitások kirobbantásában kulcsszerepet játszó formáció tagja volt.

Így még pikánsabb a dolog, nem igaz?

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/97524/pics/lead_800x600.jpg
EU,Orbán Viktor,románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?