Nincs telitalálatos az ötös lottón.
A 43. heti nyerőszámok: 1, 12, 54, 55, 67. Joker: 661256. 5 találatos szelvény nem volt, a 4 találatosokra 2 millió 120 ezer 500, a 3 találatosokra 20 ezer 260, a 2 találatosokra 1660 forintot fizetnek.
Blogolj!

Oscar-díjas színésznővel erősíthet a székelyek EU-kampánya


Renée Zellwegerre vadászik a Székely Nemzeti Tanács és a Számi Parlament.

Fotó: Youtube

Nem semmi: magasabb fokozatba kapcsolt a székely petíció nemzetközi kampánya, amelybe megpróbálják bevonni Renée Zellweger kétszeres Oscar- és négyszeres Golden Globe-díjas amerikai színésznőt, producert is.

Pesty László kampányfőnök a Magyar Nemzetnek elárulta: a Svédországban élő, a székely ügyért küzdő magyarság kereste meg a petíció kapcsán a helyi számi kisebbség vezetőit, hogy a közreműködésüket kérjék az aláírásgyűjtéshez. A kérdés a Számi Parlament elé is eljutott. A svédországi magyar és számi kisebbség egyeztetésén pedig az merült fel, hogy mivel Renée Zellweger édesanyja is számi, együtt kérik a világhírű amerikai színésznő segítségét a kampányban. Erre a támogatásra nagy szükség lenne, mert az Írdalá.hu kampánycsapata és az őket segítő erők számára a legnagyobb feladat, hogy ismertté tegyék a székely petíciót Európában – így az MTI.

A Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezése azt a célt szolgálja, hogy uniós szintű jogszabály szülessen azon régiók kiemelt támogatásáról, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól. A kezdeményezők azt szeretnék elérni, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését szolgáló európai uniós kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti, kulturális jellegzetességeire is legyenek tekintettel. Vagyis a nemzeti régiók felkarolását, védelmét és fejlesztését tűzték zászlajukra.

Mint arról a Blogstar is beszámolt: a tavaly május 7-én indult aláírásgyűjtésen összegyűlt a szükséges egymillió szignó, de az előírás szerint meghatározott limitet csak három államban – Magyarországon, Romániában és Szlovákiában – érték el, további négyben nem sikerült ezt teljesíteni. Brüsszel a koronavírus-járvány miatt végül rábólintott a hosszabbításra. Így a több mint egy hete újraindult, és november 7-ig tartó aláírásgyűjtésben a legfőbb feladat az, hogy legalább további négy országban meglegyen a kellő számú támogató.

A székelyek mernek nagyot álmodni: Izsák Balázs SZNT-elnök nemrég úgy nyilatkozott, legalább ötmillió aláírást akarnak begyűjteni amellett, hogy 15-20 országban teljesüljön a minimális feltételrendszer. Így lehet ugyanis kikényszeríteni, hogy az Európai Parlament és az egyéb uniós szervek érdemében foglalkozzanak végre a nemzeti régiók, az őshonos nemzeti kisebbségek ügyével!

A petícióhoz ITT lehet csatlakozni!

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/98327/pics/lead_800x600.jpg
aláírásgyűjtés,autonómia,EU,nemzeti kisebbség,nemzeti régió,petíció,székely,Székely Nemzeti Tanács,székelyföld,Székelyföldért megmozgatjuk Európát,székelyföldi autonómia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?