Blogolj!

Elképesztő indokkal zárták le a románok magyarellenes úzvölgyi balhé ügyét


Nehéz elfelejteni, hogy milyen gyalázatos események zajlottak tavaly az úzvölgyi temetőben. A románok persze magyarázzák a bizonyítványukat, de a mostani indoklásuk egyenesen vérlázító.

Döbbenetes, hogy mindig lejjebb tudnak süllyedni keleti szomszédaink, ha magyarutálatról van szó. Egy bizonyos Daniel Gălbează, a moinești-i bírósági ügyészség tagja egész egyszerűen annyit tudott kinyögni, hogy a „Ki a magyarokkal az országból!” rigmus nem tekinthető uszításnak. Az „indoklás” egyébként még februárban született meg, de csak most került nyilvánosságra.

Az úzvölgyi magyarellenes támadás ügyében az Erdélyi Magyar Néppárt, a Magyar Polgári Párt és a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat tett feljelentést, de a nagyokos ügyész nyilvánvalóan nem vette komolyan az ügyet és a már fent említett bullshittel állt elő, amit még jobban megcsavart azzal, miszerint az uszítás megvalósulásához annak a feltételnek kell teljesülnie, hogy a gyűlöletre/diszkriminációra való felszólítás a nyilvánosságot érintse, vagyis meghatározatlan számú személyt. Viszont ha egy vagy több, konkrét személy ellen irányul, akkor nincs miről beszélni.

Ezek a jelszavak nem olyan jellegűek, hogy gyűlöletre vagy diszkriminációra uszítsanak, hiszen az uszításnak a személyek egy csoportjára kell vonatkoznia (például fogyatékosok egy csoportjára, homoszexuálisokra, stb.) és nem egy etnikumra, tehát ezek a megnyilvánulások legfeljebb kihágásnak minősülnek

- magyarázta vélt igazát az ügyész.

Felfordítva: helló, köszönjünk, nincs itt semmi látnivaló. Ökölbe szorul a kéz.

Daniel Galbeaza ráadásul kizárólag román nemzetiségű tanúkat hallgatott meg, és a nyomozást valamennyi vádpontban lezáró februári rendeletében egy sor valótlan állítást fogalmazott meg. És nem csak Galbeaza, hanem az „elfogulatlan” tanúk is nyíltan hazudtak, amikor arról beszéltek, hogy a temetőnél gyülekező magyarok "viselkedése alkalmas volt arra, hogy erőszakos cselekedetekre uszítson, de a románok nem válaszoltak a provokációra".

És itt jegyeznénk meg halkan, hogy számos felvétel van arról, hogy mi is folyt a temetőben. A magyarok élő láncot vontak a temető elé és imádkoztak, még akkor is, amikor a románok kiabáltak, becsmérlő szavakkal illeték és egyesek kövekkel dobálták őket, tehát így a szégyenteljes kamuzás még elképesztőbb.

A románoknak megint sikerült bebizonyítaniuk, hogy képesek a lehető legaljasabb dolgokra is, hogy szánalmas ki hobbijuknak, a magyarok gyűlöletének hódoljanak.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/98480/pics/lead_800x600.jpg
magyarellenesség,románia,Úzvölgye
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?