Blogolj!

Kapaszkodjunk meg: SEMMI nem történt az úzvölgyi katonatemetőben


A román ügyész szerint nem elég, hogy magyargyalázás nem történt tavaly nyáron az úzvölgyi katonatemetőben, hanem egyenesen semmi. Se rendzavarás, se sírgyalázás, se dulakodás, se bántalmazás, szóval semmi az ég világon. Átlagos, csendes délután volt, békés román megemlékezéssel.

Aki azt hitte, hogy román barátaink még nem járatták csúcsra az úzvölgyi katonatemetőben történt gyalázatos események elkövetőinek mosdatását - gondolta ezt bárki? - az nagyon tévedett. Mindenek előtt azonban nézzük meg ezt a képet, amelyen majd jól látjuk, hogy mi minden nem történt tavaly nyáron az első világháborús magyar hősök nyughelyéül szolgáló temetőben.

Fotó: MTI

Egy bizonyos Daniel Gălbează, aki történetesen a moinești-i bírósági ügyészség kiváló tagja néhány nappal nagyszerű magyarázattal lépett elő a sötétségből és kijelentette: a román nacionalista, szabadidejében labdarúgó-mérkőzéseken handabandázó csőcselék által is előszeretettel alkalmazott „Ki a magyarokkal az országból!” rigmus nem tekinthető uszításnak.

Elképesztő indokkal zárták le a románok magyarellenes úzvölgyi balhé ügyét

Nehéz elfelejteni, hogy milyen gyalázatos események zajlottak tavaly az úzvölgyi temetőben. A románok persze magyarázzák a bizonyítványukat, de a mostani indoklásuk egyenesen vérlázító. Döbbenetes, hogy mindig lejjebb tudnak süllyedni keleti szomszédaink, ha magyarutálatról van szó. Egy bizonyos Daniel Gălbează, a moinești-i bírósági ügyészség tagja egész egyszerűen annyit tudott kinyögni, hogy a „Ki a magyarokkal az országból!"

Ez viszont még nem minden, mert most a székelyhon.ro portál birtokába került az ügyészség teljes magyarázata arról, miért is nem történt a temetőben semmiféle atrocitás.

A "vizsgálódásra" azok után került sor, hogy az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP), a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat, a Magyar Polgári Párt (MPP) és Váradi Barna is büntetőfeljelentéseket nyújtottak be az ügyészséghez uszítás/diszkrimináció, rendzavarás, sírgyalázás, dulakodás, bántalmazás és más erőszakos cselekmények, hivatali hanyagság és visszaélés miatt, tehát hat különböző büntetőfeljelentés is történt a román nacionalisták ellen, de az ügyészségi vizsgálat szerint ezek közül - érdekes módon - egyik sem igazolható.

Hiába bizonygatta hát a cinkos csendőrség, hogy majd a felvételek alapján minden törvénysértőt azonosítanak és jól megbüntetnek, a szankció valahogy nem gyün. És ki lepődne meg azon, ha ezután sem jönne... Az ügyészségi magyarázat egyébként már az eseményeket is sajátos szemszögből ismerteti, ugyanis mint írják, román tanúk szerint egyenesen a magyarok uszítottak erőszakra - az élőlánccal, mi? -, így hát az egyetlen bűncselekmény a katonatemető bejáratánál található székelykapu megrongálása volt.

A vizsgálat során nem azonosítottak a helyszínen bántalmazott személyeket, ez pedig egyenértékű a feljelentések hiányával - indokol a román ügyész, szóval nincs itt kérem semmi látnivaló, ügy lezárva.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/98624/pics/lead_800x600.jpg
magyargyűlölet,Úzvölgye
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?