Blogolj!

Az RMDSZ szétzúzásával fenyeget a magyarfóbiás Bogdan


A boldognak semmiképpen sem nevezhető ceaușescu-i időkbe röpített vissza a retro komcsi életérzést lefagyasztott töltött káposztaként fölmelegítő Rareș Bogdan. A román Nemzeti Liberális Párt első alelnöke az RMDSZ szétzúzásával kampányolt Maros megyében, újfent megvillantva zsigeri magyargyűlöletét.

Fotó: foter.ro

Az egykori rádiós, egyébként ügyeletes Erdély-tagadó és magyargyűlölő politikus elemi erővel vetette bele magát a romániai helyhatósági választások kampányába. Igaz, semmi újat nem tud mondani azzal a lepcses pofájával, csak azt a nótát fújja, amit korábban becsületesen betanul: meg kell semmisíteni a magyart! Egyszer s mindenkorra!

"Bárki, aki felelősen gondolkodik, a hasznos szavazatban gondolkodik. Itt, Maros megyében a PNL (Nemzeti Liberális Párt - a szerk.) és az RMDSZ van harcban. Bármely jóhiszemű ember, aki őszintén ragaszkodik ehhez az országhoz, és érti mi a nemzeti érdek, az azokra fog szavazni, akiknek lehetőségük van szétzúzni az RMDSZ képviselőit a polgármesteri hivatalért és a megyei tanács elnökségéért folytatott versenyben"

- buktak fel a taknyos szavak a kiválósággal nem vádolható államférfi torkán a minap, mielőtt nagy svunggal a földön csattantak volna.

Aki hallott már Bogdanról, aligha lepődik meg az agresszív verbális erőfitogtatáson, a jó öreg Rareș korábban már több alkalommal is kirohant a romániai magyar közösség, az autonómia, a pozitív diszkrimináció ellen, sértegette a magyarokat, akiket többször is románellenes cselekedetekkel, illetve azzal vádolt, hogy autonómiát követelve megsértik az alkotmányt, az ország szuverenitását, területi épségét.

Szóval nem is érdemes az aljas uszításnak felülni, csak azt a mocskos magyargyűlölő lelkét pátyolgatnánk ezzel. Péter Ferenc, Maros megyei tanácselnök azért válaszra méltatta a goromba szavakat:

"Tűrhetetlennek tartom Rareș Bogdan alattomos uszítását és háborús helyzetekhez igazított szóhasználatát. A Marosvásárhely polgármesteri tisztségéért folytatott választási küzdelem tétje az, hogy száműzni tudjuk-e végleg a Dorin Florea és társai által két évtizede fenntartott korrupt rendszert, a Maros megyei tanácselnök megválasztása során pedig az a tét, hogy megakadályozzuk Dorin Florea bukott rendszerének átmenekítését Maros Megye Tanácsához. Visszautasítom tehát a PNL első alelnökének kijelentését, miszerint Marosvásárhely elestét emlegeti, amennyiben az RMDSZ által támogatott jelölt nyeri meg a választásokat. Illetve azon vádját is a leghatározottabban visszautasítom, mely szerint az RMDSZ tönkre tenné Marosvásárhelyt, Maros megyét"

- fogalmazott Péter, majd hozzátette:

"Felszólítom ezért Cristian Chirteșt, a PNL megyei listavezetőjét és Theodora Benedeket, a PNL polgármesterjelöltjét, hogy határolódjanak el a Ceaușescu korszak legsötétebb nézeteinek hirdetőjétől! Senki ne jöjjön ide megmondani nekünk, hogy románok és magyarok miként éljünk együtt Marosvásárhelyen, Maros megyében"

- idézte a Székelyhon a romániai magyar politikust.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/100073/pics/lead_800x600.jpg
Marosvásárhely,rmdsz,románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?