Blogolj!

Újabb ismert nevek csatlakoztak a székely petíció támogatásához


Bár a koronavírus-járvány miatt kissé háttérbe szorult a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által útjára indított petíció, az aláírásgyűjtés még javában tart, ami mellé most újabb művészek álltak.

A petícióról már több ízben mi is írtunk, amelynek célja, hogy a az unióban élő kisebbségek az országukban regnáló kormányoktól függetlenül pályázhassanak uniós forrásokra, és így megmaradhassanak nyelvi-kulturális színfoltként Európában.

Eddig is számos közéleti személyiség állt ki az ügy mellett, most pedig többek között Rudolf Péter is felszólalt:

Kovács Ákos egy rövidfilmben hívta fel a figyelmet arra, hogy ez miért olyan fontos lépés. Őt elsősorban az Erdélyben élő magyarok sorsa érdekli:

Mi testvérek vagyunk, egy nép, akkor is, ha vannak, akik a székelyeket és magyarokat megkülönböztetik, és akkor is, ha vannak, akik ezt a két entitást el akarják szigetelni egymástól például betelepítéssel, sovinizmussal

Valamint Majoros Péter Majka is aláírásra buzdít:

A székely kisebbség közel áll a magyar emberek szívéhez, hiszen magyar emberekről van szó. Attól, hogy a határon túl laknak és nem a magyar közigazgatáshoz tartoznak, a székelyek még a magyar hagyományőrző kultúra aktív képviselői.

A petíciót ITT lehet aláírni, csupán pár kattintás az egész.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/100461/pics/lead_800x600.jpg
aláírásgyűjtés,petíció,Székely Nemzeti Tanács
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?