Blogolj!

Fegyőr hamis próféta – az erdélyi magyarok szavazzanak a magyarokra!


A Momentum elnöke megint a román liberálisok mellett kampányol a magyar jelöltekkel szemben. Elég a nettó nemzet- és hazaárulásból!

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Az erdélyi magyarok a magyar jelölteket támogassák a hétvégi romániai önkormányzati választásokon

– ezt kéri Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes.

Emlékeztetett: Fekete-Győr András újfent –a Momentumtól már megszokott módon – a magyar jelöltekkel szemben, románok mellett kampányol. Ő azonban az ellenzéki politikussal ellentétben, arra kéri az erdélyi magyarokat, hogy ne szavazzanak román pártra, hanem a magyar jelölteket támogassák. „Hajrá magyarok! Hajrá RMDSZ!” – zárta állásfoglalását a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke.

Pénteken Fekete-Győr András, a Momentum elnöke arról beszélt egy videóüzenetben, hogy most vasárnap önkormányzati választások lesznek Romániában, így Erdélyben is, majd a magyar választók figyelmébe ajánlja testvérpártjukat, a liberális USR PLUS-t. Azt kérte, ahol tehetik, támogassák ennek a pártnak a jelöltjeit is.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ez az eset is bizonyítja, hogy a Momentumra nemzeti kérdésekben nem lehet számítani! Az meg nettó sunyiság, hogy a kampányvideót azóta törölték – fűzte hozzá Hollik István.

Az MTI emlékeztet: korábban – a román elnökválasztás és szlovák parlamenti választás előtt – anyaországi és határon túli szervezetek egyaránt elítélték, hogy a Momentum politikusai román és szlovák jelöltek mellett kampányoltak a magyarokkal szemben.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/100619/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Erdély,Fekete-Győr András,magyarság,Momentum,nemzet,románia,választás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?