Nincs telitalálatos az ötös lottón.
A 43. heti nyerőszámok: 1, 12, 54, 55, 67. Joker: 661256. 5 találatos szelvény nem volt, a 4 találatosokra 2 millió 120 ezer 500, a 3 találatosokra 20 ezer 260, a 2 találatosokra 1660 forintot fizetnek.
Blogolj!

A marosvásárhelyi diadal igazi magyar katarzis


Soós Zoltán polgármesterré választása egyúttal a román–magyar egymásra találást is szimbolizálja.

Fotó: MTI/Kiss Gábor

Húsz év után Soós Zoltán személyében először van magyar polgármestere Marosvásárhelynek, több szempontból is történelmi a győzelme – mondta Zsigmond Barna Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője az M1-en.

Húsz év után újra magyar polgármestere van Marosvásárhelynek

Soós Zoltán Dorin Floreát váltotta a polgármesteri székben. Marosvásárhelyen 57 417-en szavaztak a román központi választási iroda által közzétett részvételi adatok szerint. A párhuzamos szavazatszámlálás szerint Soós jelentős előnnyel került az élre, 24 950 voksot kapott, a második helyen levő Claudiu Maior, aki a Pro Románia színeiben indult, 7611 voksot gyűjtött.

Soós Zoltán győzelme magyar katarzis és román–magyar egymásra találás

– idézi az MTI a kormánypárti politikust, aki kijelentette: Soós a városvezetői székbe egy olyan román polgármester után kerül, aki tönkretette Marosvásárhelyet. Győzelme pedig román is, hiszen ők is szép számmal szavaztak rá.

Zsigmond Barna Pál szerint sikerült túllépni azon az etnikai korláton, amely beszorította Marosvásárhelyet és a régiót az elmúlt húsz évben.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/100774/pics/lead_800x600.jpg
Erdély,magyarság,Marosvásárhely,nemzet,rmdsz,románia,Soós Zoltán,választás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?