Blogolj!

Addig jár a román köcsög az úzvölgyi temetőbe, míg el nem törik


Tetszés szerint persze nevezhetjük korsónak is, vagy éppen kriglinek, de végül úgyis apró darabokban hull majd a földre.

Fotó: Székelyhon

Vannak az életben bizonyos törvényszerűségek, amelyeket ha tetszik, ha nem, el kell fogadnunk. Ilyen például a gravitáció ténye, ha hiszünk benne, ha nem, attól még egy elejtett tárgy egyenesen a föld irányába fog zuhanni, állhatunk mi tótágast is.

Tagadhatjuk persze a gravitációt - vagy akármi mást, ami van - de az attól még lesz. Hát így jártak most ezek a marha román nacionalisták is, minekutána a Marosvásárhelyi Táblabíróság jogerős ítéletben utasította el Darmanesti város arra irányuló keresetét, hogy érvénytelenítség az úzvölgyi katonatemetőt Csíkszentmárton közvagyonává nyilvánító önkormányzati határozatot. Nem tudnak belenyugodni.

Örömhír: Csíkszentmártoné marad az úzvölgyi katonatemető!

Ilyen is van: lepattintotta a román bíróság Darmanesti polgármesteri hivatalát. Mint ismert, Darmanesti önkormányzata 2019 áprilisában önkényesen román parcellát alakított ki a Hargita és Bákó megye határán fekvő katonatemetőben, melyről most kimondták, nem az övék. A Marosvásárhelyi Táblabíróság jogerős ítéletben utasította el Darmanesti város arra irányuló keresetét, hogy érvénytelenítsék az úzvölgyi katonatemetőt Csíkszentmárton közvagyonává nyilvánító önkormányzati határozatot - tudósít az MTI.

Van itt ez a jól szituáltnak kevéssé csúfolható román nacionalista ugrabugrász, Mihai Tirnoveanu, a Nemzet Útja névre keresztelt szervezet vezetője, aki az ítélet kihirdetése után azonnal kicsapta kicsapni valóját a Facebookra: ők, a nagy és dicsőséges román nemzet fiai és lányai október 25-én bizony annak ellenére is bevonulnak a temetőbe megemlékezni a dicsőséges - ám nem túl régmúltra visszamenő - román történelem legmámorosabb mementóiról, ha törvényes keretek között nem mehetnek.

Mihai uram sem fogadja el hát a gravitációt, mert ha elfogadná, nem mondana ilyet a szájával - jelen esetben nem pötyögne ilyet az ujjaival: "Hargita megye román föld!" Téved. A román korsó is csak addig jár a kútra, amíg el nem törik. Hargita megye székely föld. Az volt mindig, az most is és az is lesz örökké.

Címkék: románia, Úzvölgye
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/101085/pics/lead_800x600.jpg
románia,Úzvölgye
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?