Blogolj!

Potyognak ki a csontvázak a bukott román politikus szekrényéből


Laurentiu Branaga pofás kis politikai karrierházat épített fel néhány papírból készült cölöputánzatra, de most aztán úgy elsodorta a víz, hogy dől vele az egész épület.

A Blogstar is beszámolt róla, hogy múlt héten őrizetbe vették Romániában Laurentiu Branagát, a román pénzmosás ellenes hivatal volt vezetőjét érettségi bizonyítványa meghamisításának gyanúja, majd több magas rangú állami funkció elfoglalása miatt.

Kecskére káposztát - rács mögött a románok fő korrupcióüldözője

Érettségi bizonyítványának meghamisításával gyanúsítják a tisztaság őrét, a pénzmosás ellenes hivatal volt vezetőjét. Bezzegrománia, te csodás, így szeretünk! Érettségi bizonyítványa meghamisításának gyanúja, majd több magas rangú állami funkció elfoglalása miatt őrizetbe vették Romániában Laurentiu Branagát, a román pénzmosás ellenes hivatal volt vezetőjét, aki csütörtökön mondott le tisztségéről - tudósít az MTI.

A sajtó azóta alaposan rászállt és bizony elő is bányászott néhány érdekes kincset a bukott politikus múltjából, a Transindex például arról számolt be, hogy Branaga nem végezte el középiskolai tanulmányait, nem rendelkezik érvényes érettségi oklevéllel és annak ellenére, hogy szerepel az önéletrajzában, sosem töltötte be az Államtitkok Nyilvántartásának Országos Hivatalánál az aligazgatói tisztségét - ezt maga a szerv hozta nyilvánosságra.

A bukaresti Ítélőtábla egyébként 2016-ban nyilvánította hamisnak Branaga érettségi diplomáját és - további 19 okiratát, az egyetemi diplomájával és doktori oklevelével együtt. Mára kiderült, bizonyíthatóan csak tíz osztályt végzett el, egyetemi diplomáját pedig azon a "Teleorman megyei hamis diplomagyár"-ként elhíresült Alexandru Ghica Egyetemen szerezte, amely mintegy 15 ezer hamis dokumentumot bocsátott ki.

Ennek ellenére 2017-ben egyetemi tanári titulust szerzett, majd 2019 decemberében nevezte ki Ludovic Orban a Pénzmosás Elleni Országos Hivatal vezetőjének. Úgy látszik, Bezzegromániában így is lehet karriert építeni.

Címkék: korrupció, románia
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/101320/pics/lead_800x600.jpg
korrupció,románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?