Blogolj!
Kifizeti a magyar miniszterelnöki hivatal a héderfáji tűzben elolvadt harangokat

Kifizeti a magyar miniszterelnöki hivatal a héderfáji tűzben elolvadt harangokat

2020.02.11. | Zita

Napokkal ezelőtt gyújtották fel a magyar közösség egyik nagy értékét Erdélyben. A héderfáji harangláb felgyújtása során a harangok is elolvadtak, amelyek újraöntését most a magyar …

Tovább
Gyújtogatás Erdélyben – leégett a református templom haranglába (videó)

Gyújtogatás Erdélyben – leégett a református templom haranglába (videó)

Tovább
Varga Judit is felkarolta a Székely Nemzeti Tanács akcióját

Varga Judit is felkarolta a Székely Nemzeti Tanács akcióját

Tovább
2018.01.10.
Grezsa István kormánybiztos szerint "ami Trianonban átok volt", hogy szétválasztották a magyarságot, "az a 21. században gazdasági, politikai, kulturális és társadalmi előnnyé szervezhető".
2018.01.10.
"Székelyföld nem létezik" - idézték Victor Ponta volt román miniszterelnököt az egyik falfirkán, a másik graffitin pedig Magyarországot obszcén szavakkal gyalázták.
2018.01.09.
Közös állásfoglalást írt alá hétfőn Kolozsváron az autonómia-elképzelések összehangolásáról a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), a Magyar Polgári Párt (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke.
2018.01.08.
Lelkész ösztöndíjat indít a kormány a rendkívül sikeres Kőrösi Csoma Sándor-program mintájára. Ezt Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztos jelentette be.
2018.01.06.
Egyelőre még nem tudni, hogy ez milyen mértékben befolyásolja az újraalapított, de tavaly augusztusban feloszlatott marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium miatt vádlottak padjára ültetettek sorsát.
2017.12.30.
Összesen 61 év börtönnel sújtottak öt magyar fiatalt, akik megvertek egy szerbet 2004-ben. Máriás Istvánt 15 évre ítélték, magyarellenes gyilkosságért ennek törekedékét kapta egy szerb.
2017.12.18.
Az új magyar önépítésnek az az oka, hogy mi magyarok, itt a Kárpát-medence egészében szeretnénk otthon érezni magunkat.
2017.12.12.
A kommunizmusból örökölt hátrányok az elmúlt évtizedek alatt nemcsak, hogy nem szűntek meg, hanem az utóbbi években még romlott is a helyzet. A magyarok alacsonyabb végzettséggel rendelkeznek, egyre több tartozik közülük a legszegényebbek közé, miközben a leggazdagabb esetében ezzel ellentétes tendencia figyelhető meg.
2017.12.11.
- ez a mondat ragadt meg bennem, mikor bő egy évtizede először olvastam a marosvásárhelyi pogromról egy tanulmányt. A múltra emlékezés azonban a jövő felé még több kérdést vet fel.
2017.12.08.
Kedves hozzáállás, hogy a NATO- és EU-szövetséges románok információs hadviselést elemző laboratóriuma Oroszország mellett Magyarországgal foglalkozik a legtöbbet. Az pedig még rendesebb tőlük, hogy nemcsak Orbán Viktort vádolják románellenes hangulatkeltéssel, hanem a tiszai ciánszennyezést is álhírnek tartják.
Címkék: románia

Ezeket a cikkeket olvastad már?