Blogolj!
Kifizeti a magyar miniszterelnöki hivatal a héderfáji tűzben elolvadt harangokat

Kifizeti a magyar miniszterelnöki hivatal a héderfáji tűzben elolvadt harangokat

2020.02.11. | Zita

Napokkal ezelőtt gyújtották fel a magyar közösség egyik nagy értékét Erdélyben. A héderfáji harangláb felgyújtása során a harangok is elolvadtak, amelyek újraöntését most a magyar …

Tovább
Gyújtogatás Erdélyben – leégett a református templom haranglába (videó)

Gyújtogatás Erdélyben – leégett a református templom haranglába (videó)

Tovább
Varga Judit is felkarolta a Székely Nemzeti Tanács akcióját

Varga Judit is felkarolta a Székely Nemzeti Tanács akcióját

Tovább
2020.01.17.
Kutya legyek, ha értem, mi folyik jelenleg a román belpolitikában. Mondjuk, nem tudom miért lepődök meg, hiszen a mindenkori román politika prominens tagjai gyakrabban váltogatják meggyőződésüket, mint az alsógatyájukat.
2020.01.16.
Marosvásárhely román polgármestere feltalálni véli a spanyolviaszt: alágyújtott a cigányellenes indulatoknak, mielőtt még RMDSZ-es ellenjelöltje túlságosan is megerősödik. A politikai pokol bugyrainak mélyére merült Dorin Florea!
2020.01.16.
Nincs új a nap alatt: ezúttal a marosvásárhelyi táblabíróság próbál meg mélyütést bevinni a helyi magyar közösségnek. Néhány éve a román kormánypárt elnöke ígérte meg Orbán Viktornak, hogy zavartalanul működhet az iskola, de félő, hogy újrakezdődhet az intézmény kálváriája.
2020.01.12.
Erdő Péter bíboros magyar nyelvű szentmisét mutatott be a román fővárosban, homíliájában reményét fejezte ki, hogy lelki áldás lesz az őszi budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus.
Címkék: kereszténység
2020.01.11.
Még nem tudom, hogy a román pártoknál mik a felvételi követelmények, de egészen biztosan nem Olümposzi magasságokban határozzák meg az alkalmasság szintjét.
2020.01.10.
A most nyilvánossá vált hírszerzési jelentések szerint az amerikaiak pontosan látták, hogy Ceaușescu bukását és kivégzését követően az új román rendszer a nemzetiségek egymásnak ugrasztásával, vagyis a magyarok elleni provokációkkal akarja stabilizálni ingatag hatalmát.
2020.01.07.
Ami történt, jóval több, mint rongálás: az Erdélyi Magyar Néppárt nem tűri, hogy büntetlenül maradjanak a magyar közösség elleni provokációk.
2020.01.06.
Azért ott már komoly bajok vannak, ahol a románok szemét bántja a pusztulás, az enyészet. Márpedig ez a rettentően fura eset állt elő a Bánságban. Méghozzá egy rettentően rossz állapotban lévő mauzóleum az oka, amely tényleg romokban áll.
2020.01.01.
Eszter és Léda az újév hajnalán születtek meg a csíkszeredai kórházban.
2019.12.28.
Kovács Gergelyt nevezte ki gyulafehérvári érsekké Ferenc pápa december 24-én, a nyugalomba vonuló Jakubinyi György utódaként.  

Ezeket a cikkeket olvastad már?