Blogolj!
A Felvidék példát mutat: közel a célhoz az aláírásgyűjtés!

A Felvidék példát mutat: közel a célhoz az aláírásgyűjtés!

2020.04.07. | Pintér M. Lajos

Cikkünk megjelenésének pillanatában már csak 335 online aláírás hiányzik ahhoz, hogy a felvidéki magyarság teljesítse a rá szabott kvótát a Székely Nemzeti Tanács által indított európai polgári kezdeményezésben.

Tovább
A koronavírus-járvány miatt kevesebben írják alá a nemzeti régiókról szóló petíciót

A koronavírus-járvány miatt kevesebben írják alá a nemzeti régiókról szóló petíciót

Tovább
Hazug románok fertőztek szét félszáz egészségügyist

Hazug románok fertőztek szét félszáz egészségügyist

Tovább
2020.01.27.
Több a sokknál, hogy háromszáznál is több oktatási intézménynek nincs egészségügyi engedélye. A minőségi oktatás szóba sem jöhet, amikor az alapvető higiéniai és infrastrukturális feltételek hiányoznak.
2020.01.26.
Valami nagyon durva cuccot tolhattak a dormánfalvi hagyományőrző hegyi pásztorok leszármazottai: képesek voltak átballagni Sepsiszentgyörgyre azért, hogy kicsit odafirkáljanak a magyar orrok alá.
2020.01.24.
A várostábla magyar nyelvű felirata esett a román akadémiai szekció soviniszta tombolása áldozatául.
2020.01.23.
Dorin Floreát tízezer lejre vágta meg a román diszkriminációellenes tanács, miután nyílt cigányozásba kezdett a politikai előnykovácsolás érdekében. És most még ő van felháborodva.
Címkék: Marosvásárhely
2020.01.22.
Teodor Meleșcanu az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet bécsi ülésén vett részt 1989. december 19-én, amikor már nagyon is jól tudta, hogy két nappal korábban halomra lőtték a Ceauşescu- és kommunizmus-ellenes tüntetőket Temesváron.
2020.01.21.
Potápi Árpád János szerint a kultúra után immár az oktatásban, a gazdaságban és a médiában is egyre inkább lehet egységes Kárpát-medencéről beszélni.
2020.01.18.
Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) fúziójáról döntött szombaton Csíkszeredában a két párt küldöttgyűlése. Az új párt az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) nevet fogja viselni.
2020.01.17.
Kutya legyek, ha értem, mi folyik jelenleg a román belpolitikában. Mondjuk, nem tudom miért lepődök meg, hiszen a mindenkori román politika prominens tagjai gyakrabban váltogatják meggyőződésüket, mint az alsógatyájukat.
2020.01.16.
Marosvásárhely román polgármestere feltalálni véli a spanyolviaszt: alágyújtott a cigányellenes indulatoknak, mielőtt még RMDSZ-es ellenjelöltje túlságosan is megerősödik. A politikai pokol bugyrainak mélyére merült Dorin Florea!
2020.01.16.
Nincs új a nap alatt: ezúttal a marosvásárhelyi táblabíróság próbál meg mélyütést bevinni a helyi magyar közösségnek. Néhány éve a román kormánypárt elnöke ígérte meg Orbán Viktornak, hogy zavartalanul működhet az iskola, de félő, hogy újrakezdődhet az intézmény kálváriája.

Ezeket a cikkeket olvastad már?