Blogolj!
Magyar táltos Romániában csak románul nyeríthet

Magyar táltos Romániában csak románul nyeríthet

2020.05.26. | Dorogi László

A "kiváló" balliberális tollforgatók most biztosan nagy megelégedéssel nyugtázzák a kolozsvári táblabíróság héten meghozott ítéletét, amely tulajdonképpen intézményesítette a magyarsággyűlöletet Romániában.

Tovább
A habzó szájú Johannis a nemzeti kisebbségek védőszentje!

A habzó szájú Johannis a nemzeti kisebbségek védőszentje!

Tovább
Megkaphatják a halasztást a székelyek Brüsszeltől!

Megkaphatják a halasztást a székelyek Brüsszeltől!

Tovább
2020.02.07.
Ki hitte volna, hogy az oly távoli Srí Lanka két szerencsétlen pékjének európai munkavállalási kedve lobbantja be a románoknál az újabb magyarságot pusztító nagy nemzeti tisztítótűz szikráját.
2020.02.06.
Ha valaki, mi magyarok tudjuk, hogy mit jelent Romániában az esélyegyenlőség. Mit jelent náluk kisebbségben lenni, mit jelent az, hogy egy ország állampolgárainak egyenlő jogaik vannak.
2020.02.05.
Harmadik rektori mandátumára készül a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen (MOGYE) Leonard Azamfirei. Őt miről ismerhetjük? Neki „köszönhetjük” az intézményen belüli román–magyar viszony elmérgesedésében.
2020.02.04.
A cég megsértette a heti pihenőidőre vonatkozó törvényi előírásokat, és helyben készített, nem engedélyeztetett gépeket is használt, amelyek nem feleltek meg a biztonsági előírásoknak.
2020.02.04.
Az ujjal mutogatás helyett a tükörbe nézhetnének a románok, és felhagyhatna a kettős mércével a honi ballib sajtó is: nem Gyergyóditró az egyetlen romániai település, ahol ellenségesen fogadtak Srí Lankából érkező vendégmunkásokat. A kozmopolitának számító Bukarestben például dübörög az idegengyűlölet.
2020.02.01.
Diana Apahidean 2015 nyarán gondolt egy merészet és belevágott egy magyarsággyalázó projektbe. A román újságírónő a Beatrice kolozsvári koncertjéről fabrikált egy uszító filmecskét, amiért végül elmarasztalták.
2020.01.31.
Merthogy szerinte nem lenne tragédia, ha a magyarok nem jutnának be a parlamentbe: majd ők gondoskodnak a kisebbségekről! Szerintünk viszont tragikus, ami Felvidéken történik, történhet.
2020.01.28.
Eddig is tudtuk, hogy a románok fordítva vannak bekötve, de egy román pásztor mai akciója után talán már maguk is kezdik kapizsgálni, hogy valami nagyon nem stimmel.
2020.01.27.
Több a sokknál, hogy háromszáznál is több oktatási intézménynek nincs egészségügyi engedélye. A minőségi oktatás szóba sem jöhet, amikor az alapvető higiéniai és infrastrukturális feltételek hiányoznak.
2020.01.26.
Valami nagyon durva cuccot tolhattak a dormánfalvi hagyományőrző hegyi pásztorok leszármazottai: képesek voltak átballagni Sepsiszentgyörgyre azért, hogy kicsit odafirkáljanak a magyar orrok alá.

Ezeket a cikkeket olvastad már?