Blogolj!
2020.09.30.
Soós Zoltán polgármesterré választása egyúttal a román–magyar egymásra találást is szimbolizálja.
2020.09.13.
A boldognak semmiképpen sem nevezhető ceaușescu-i időkbe röpített vissza a retro komcsi életérzést lefagyasztott töltött káposztaként fölmelegítő Rareș Bogdan.
2020.06.10.
Nagy többséggel elutasította a román képviselőház szerdán a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) törvénytervezetét, amely március 15-ét a romániai magyar közösség ünnepévé nyilvánította volna.
Címkék: Erdély, rmdsz, románia
2020.05.27.
Amilyen lekesedéssel szavazták meg a parlamentben, hogy június 4-e nemzeti ünnep legyen Romániában, olyan lekesedéssel söpörte le az RMDSZ javaslatát az emberi jogi, vallásügyi és nemzeti kisebbségi szakbizottsága.
2020.05.13.
Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elutasítása és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) tartózkodása mellett az összes többi párt támogatásával elfogadta szerdán a román parlament azt a törvényt, amely szerint Románia minden évben meg fogja ünnepelni a trianoni szerződést.
2020.05.10.
Elgurult Lucian Iliescu román szenátor gyógyszere, de olyannyira, hogy azóta is fut utána és mindig-mindig belerúg egyet.
2020.05.09.
A bukaresti parlament magyarázatot kért a hírszerzéstől: mire alapozta Iohannis azon kijelentését, mely szerint az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) titkos megállapodást kötött “Erdély kiárusításáról”.
2020.05.06.
A szenátus hirtelen napirendjére tűzött és elsöprő többséggel el is utasított két, az RMDSZ által még 2004-ben benyújtott törvénytervezetet, amelyeket azóta sem tárgyaltak meg – írja a Transindex hírportál. Az egyik egy kerettörvény, és általánosan a romániai kisebbségek személyi elvű autonómiájáról szól, a másik pedig a romániai magyarok személyi elvű autonómiájának statútuma.
2020.04.17.
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) közel 150 ezer, papíron gyűjtött aláírást adott át a Székely Nemzeti Tanácsnak (SZNT) a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés támogatására.
2020.04.04.
Az ellenzéki pártok – köztük az RMDSZ is – benyújtottak egy törvénytervezetet, amely az meghosszabbíttaná az önkormányzati vezetők mandátumát a szükségállapot végétől számítva még hat hónapig.

Ezeket a cikkeket olvastad már?