Blogolj!
2019.07.08.
Nemet mondunk az etnikai autonómiára, Elég a románok diszkriminálásából Románia szívében, Romániában a hivatalos nyelv a román feliratú táblákat emeltek a magasba.
2019.05.25.
Hogy mikor ment el végleg és végérvényesen Traian Basescu esze, azt nagyon nehéz lenne meghatározni, mert valamikor időszámításunk előtt történhetett meg ez a szomorú esemény.
Címkék: Erdély, rmdsz, románia
2019.04.06.
Kelemen Hunor szombaton utazott volna Ungvárra, hogy részt vegyen a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség megalapításának harmincadik évfordulójára szervezett ünnepségen. Az ukrán határon közölték vele, hogy nem léphet be az országba.
2019.01.30.
A stratégia fontos eleme a magyar intézmények, iskolák kinyírása. Sajnálatos, hogy a magyar elit egy része gazdasági paktumot kötött a románokkal, és feladta a nemzeti önvédelmet – hangzik a vészjósló figyelmeztetés.
2018.10.23.
Ami jár, az jár: megkapják a románórák megtartásáért járó túlórapénzt a kisebbségi elemi iskolákban oktató magyar tanítók.
2018.09.22.
Ismét a magyar anyanyelvű oktatás került célkeresztbe Romániában. Az alapfokú oktatástól az egyetemi szintig támadják a magyarság intézményeit. A román oktatási miniszter anélkül hozott a magyarok számára hátrányos intézkedéseket, hogy arról bárkivel is egyeztetett volna. Az RMDSZ a leváltását és a rendeleteinek visszavonását követeli.
2018.09.04.
Nem járatná le meddő vitákkal az autonómiaügyet az RMDSZ a mai Románia születésének centenáriumi évében.
2018.07.14.
A Magyarok Romániában - száz év története című dokumentumfilm-sorozat első részével indította el a Romániai Magyar Demokrata Szövetség a www.ezer100.ro honlapot, amelynek célja bemutatni, mivel gazdagította az erdélyi magyarság az elmúlt évszázadban Romániát.
2018.05.29.
Románia száz éve kockázati tényezőként tekint a magyarságra, és a magyarokkal szembeni bizalmatlanságát nem tudta levetkőzni.
2018.05.19.
Kelemen Hunor szerint a törvényeket sok esetben nem tartják be Romániában, a megszerzett kisebbségi jogokat visszavonják, érvényesítésüket akadályozzák, ebből a szempontból visszalépést tapasztal az ország 2007-es európai uniós csatlakozását megelőző időszakhoz.

Ezeket a cikkeket olvastad már?