Blogolj!
2020.02.26.
A Székely Nemzeti Tanács kezdeményezéséhez óriási összefogás szükséges. Május hetedikéig még összejöhet a bűvös egymillió támogatás.
2020.02.24.
Jól is van így, hiszen nincs magyarországi családpolitika székelyföldi, kalotaszegi, partiumi, felvidéki magyar családpolitika nélkül. Álljatok ki ti is a nemzeti régiók mellett!
2020.02.18.
Támogasd te is a Székely Nemzeti Tanács által indított európai polgári kezdeményezést, néhány kattintás az egész! Közösen megvédhetjük a magyar nemzeti kisebbséget jövőjét a többségi társadalmak elnyomásával és Brüsszel közönyösségével szemben.
2019.04.05.
Isteni csodára és/vagy/azaz a román bíróság korrekt és elfogulatlan ítéletére vár a reménykedő magyarság. Kedden kibújik a szög a zsákból.
2019.03.22.
Pofátlanul még azt is megkérdi a „tudós” testület, hogyan akarják számon kérni a Gyulafehérvári Nyilatkozatba foglalt elvek, jogok be nem tartását azok, akik nem ismerik el a dokumentum lényegét, vagyis Erdély és Románia egyesülését.
2018.11.18.
Egy friss tanulmánykötet angolul mutatja be: annyira párhuzamos Erdélyben a magyarság a románsággal, mint a katolikusok a protestánsokkal Észak-Írországban, ahol száz éve még polgárháború dúlt.
2018.09.04.
Nem járatná le meddő vitákkal az autonómiaügyet az RMDSZ a mai Románia születésének centenáriumi évében.
2018.05.27.
A román hatóságok 2017-ben is korlátozni próbálták a magyar kisebbség szabad véleménynyilvánítási jogát, a magyar kisebbség még mindig védtelen a diszkriminációval és az állami hatóságok fenyegetéseivel szemben.
2018.05.09.
Románia nem tud szabadulni az évszázados kisebbrendűségi érzéstől. Vita nélkül mondtak nemet a XIX. században ragadt román szenátorok egy bizottságban a székelyföldi autonómiára vonatkozó törvényjavaslatra. Ettől Románia nem lesz sem több, sem jobb, viszont a székelyek ismét visszajelzést kaptak arról, hogy a román politika továbbra is ellenségként tekint a magyarokra és retteg tőlük.

Ezeket a cikkeket olvastad már?